« terug naar het overzicht

Klompenpad Velddriel


9 maart 2021
Na de eerste bijeenkomst heeft elke deelnemer geprobeerd zoveel mogelijk gegevens te verzamelen over de geschiedenis, het landschap van Velddriel en directe omgeving en een mogelijke route ingetekend op een kaart.
De projectleider van Landschapsbeheer Gelderland verwerkt alle gegevens en op 9 maart 2021 komen we opnieuw online bijeen.  Op deze manier kunnen we alvast heel wat voorwerk doen, maar we hopen natuurlijk snel buiten aan de slag te kunnen. 

Als het in het najaar kan, worden alle inwoners en belangstellenden uit de omgeving van Velddriel uitgenodigd in Dorpshuis de Boxhof. Het is dan mogelijk om te laten zien wat we bereikt hebben en we willen u graag meer laten vertellen over de Motteburcht in de Velddrielse Akkeren en over de opgraving in de Hamstraat, die informatie heeft opgeleverd uit de Late IJzertijd, de Romeinse tijd en de Late Middeleeuwen. 

Mocht u nog iets weten over oude gebouwen, over het landschap, over hoe de mensen leefden dan kunt u een berichtje sturen naar klompenpadvelddriel@gmail.com

Met uw hulp wordt het Klompenpad een complete wandelroute!